Over ons

Het escapevirus weet langzaamaan ook het mooie Drenthe te veroveren. Sinds augustus 2018 heeft Assen er een gloednieuwe escape room bij.

Terug naar het overzicht

Wij zijn Klaas en Laura Pieterman, vader en dochter, en de trotse eigenaren van Assen Escape Rooms. In augustus 2017 waren we allebei toe aan een carrièreswitch en grapten we over het opzetten van een escape room. Uiteindelijk werden de grappige gesprekken behoorlijk serieus en begonnen we in december aan ons nieuwe avontuur. We hadden geen flauw idee wat ons te wachten stond, maar met hulp van de gemeente en onze omgeving konden we in mei 2018 ons pand aan de Zendmastweg betrekken. Een hoop bloed, zweet en tranen later openden we onze deuren in augustus 2018.

Sindsdien is er een hoop gebeurd. Nadat we Hollywood hadden gebouwd kregen we lovende reacties. Het kriebelde weer en dus liet het lang op zich wachten tot kamer nummer twee gerealiseerd werd. Een sprookjesthema met puzzels die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. En we blijven gewoon doorbouwen, want we willen in 2019 onze derde kamer met het thema Bartje in Drenthe openen.

We bedenken alle puzzels en thema’s zelf. Elke kamer is uniek en heeft een speciaal thema. We willen geen standaard escape room opleveren, dus bij ons vind je weinig tot geen hangsloten in de kamers. Beleving staat centraal dus de kamers zijn geheel ingericht volgens het thema. Doordat wij volledig geautomatiseerde kamers hebben is de escape room geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren escapers.

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom geven wij jullie graag de persoonlijke aandacht dat het verdient en voorkomen we het ‘lopende band’ gevoel. Geniet daarom bij binnenkomst van een kop koffie of thee van het huis.

In onze hal hebben we een grote garderobe en kluisjes voor je waardevolle spullen. Er staan twee knusse banken waar je even op kan loungen. En niemand hoeft zich te vervelen want achterin de hal staan verschillende spellen. Naast de spelletjeskast hebben we een sjoelbak, dartbord, biljarttafel en voetbalspel. Dus kom je met een grote groep en moet je wachten op elkaar? Dan vliegt het uur zo om!

We hebben verschillende arrangementen samengesteld om jullie uitje zo compleet mogelijk te maken. Dus ben je met een grote groep? Ben je bezig met teambuilding, wil je kind een mega gaaf kinderfeestje of kom je juist met een groep vrijgezellen? In overleg met jou, en rekening houdend met jullie wensen, verzorgen wij graag jullie uitstapje!

Bedankt voor het leuke uurtje!

Leuke escaperoom en super dat je het met zn 2en kan spelen... Ontvangst is ook erg vriendelijk! Bedankt voor het leuke uurtje ! We komen met de nieuwe rooms zeker weer.

Marion - Assen
Vriendelijke en gastvrije ontvangst

Erg leuke escape! Vriendelijke en gastvrije ontvangst. De kamer was uitdagend genoeg en... we haalden het net binnen de tijd. Erg leuke avond gehad.

Roely - Emmen
Verrassende spellen!

Leuke room met verrassende spellen! Ook zeer goed en enthousiast ontvangst door de medewerkers!

Nelly - Assen
Uitdagend voor jong en oud!

Zeer vriendelijk ontvangst. 'Once Upon a Time' is superleuk. Uitdagend voor jong en oud! We hebben erg veel plezier gehad met de kinderen (die het vaak sneller door hadden dan wij :-). 'Hollywood' is geboekt, we kijken er naar uit.

Gea - Emmen
Leuke Escaperoom gehad van de Sprookjeskamer

Leuke Escaperoom gehad van de Sprookjeskamer. Als je binnenkomt waan je jezelf in een soort Efteling-sfeer. Er zijn meerdere kamertjes binnen deze escaperoom wat het spannend maakt.

Dennis
Geweldige ervaring! Ook voor mensen met een beperking

Voldoende parkeergelegenheid voor en rondom de EscapeRoom.
Enthousiast en warm ontvangst.
Een EscapeRoom waar wordt meegedacht zodat het ook voor mijn verstandelijk beperkte nichtje mogelijk was om mee te doen♡
Inmiddels beide kamers gespeeld; wat een ervaring!
Beide kamers zijn origineel opgezet met oog voor detail.
Ik kijk uit naar jullie nieuwe kamer!
Tot dan!!

Jolanda
Aanrader!

Aanrader! Praktische locatie, goed ontvangst, leuke escape room. Verrassend en anders (positiever) dan verwacht. Ook net even wat andere dingen dan de 'standaard' cijferreeksen etc. Wij komen zeker terug voor de andere kamer.

Rick Talens
Wij komen graag terug!

Zeker aan te raden! Verrassende escape rooms, leuke thema's, vriendelijk ontvangst, goede locatie met parkeergelegenheid en makkelijk te bereiken. We hebben het enorm naar ons zin gehad en komen graag terug voor de nieuwe escape room!

Miss Trip
De eigenaren zijn super enthousiast!

Super leuke en uitdagende escape room "Hollywood" gespeeld! Ontvangst is geweldig en de eigenaren zijn super enthousiast. Voor ons was dit de eerste keer dat wij een escape room speelde maar dankzij Assen Escape rooms zeker niet de laatste keer. Wij kunnen niet wachten om Once upon a time te mogen spelen. Groetjes Stefan en Jessika

Stefan Jongmans
Hele erge aanrader!

Echt een toffe escaperoom! Hele erge aanrader. Je wordt vriendelijk ontvangen en wij hebben de kamer 'Hollywood' gedaan. Leuke speelelementen en goede moeilijkheidsgraad. Ondanks dat er bij ons een dubbele boeking was en er daardoor een probleem ontstond, hebben ze dit erg goed opgelost. Meer dan tevreden.

Anoek Lusseveld
Voldoende gratis parkeergelegenheid

Voldoende parkeergelegenheid voor en rondom de EscapeRoom.
Enthousiast en warm ontvangst.
Een EscapeRoom waar wordt meegedacht zodat het ook voor mijn verstandelijk beperkte nichtje mogelijk was om mee te doen♡
Inmiddels beide kamers gespeeld; wat een ervaring!
Beide kamers zijn origineel opgezet met oog voor detail.
Ik kijk uit naar jullie nieuwe kamer!
Tot dan!!

Jolanda de With
Rooms voor iedereen

Onze tarieven

2 personen € 34,50 per
persoon
3 personen € 30,00 per
persoon
4 personen € 24,00 per
persoon
5 personen € 21,00 per
persoon
6+ personen € 18,50 per
persoon